Zveřejněno 20. srpna, 20231 r. Docela by mě zajímalo, jak jsou na tom ostatní, protože jsem si uvědomil, že mám doma desítky CD a za poslední dva roky jsem na ně nesáhl. Jedu hlavně různé digi formáty. Ale zas je mi líto to prodat, protože sbírka holt znamená investovaný čas i peníze...
Zveřejněno 22. srpna, 20231 r. Hele záleží hodně na okolnostech, ale jak se asi všichni shodnem, hifi není jenom o audiu 😄 . Sám jsem si před pár týdny pořídil Denon RCD-N10 a když si chci prostě jenom v klidu pustit nějakou hudbu, tak si rád pustim CD. Když máš kvalitní CDčka a čas na to si hudbu vychutnat, za mě je to vždycky lepší 🙂 .
Zveřejněno 22. srpna, 20231 r. Co mám na CD, poslouchám na CD, mám kvalitnější poslech. A proč to ripovat nebo shánět na webu, mp3 a dalších formátů mám dost velkou zásobu...
Zveřejněno 24. srpna, 20231 r. Byl bych osobně trochu opatrný se slovním spojením kvalitnější poslech ve spojení s CD. Kvalitnější poslech já osobně beru jako buď čistý analog (gramofon) nebo opravdu kvalitní digitální soubory, které mají minimálně 96kHz a 24 bit. CD jsou schopny přehrávat většinou ve kvalitě kolem 44kHz-50kHz, což je úrověň některých méně kvalitních FLAC souborů. Jinak samozřejmě nikomu nezazlívám poslech na CD, ale pro mě osobně je poslech z digitálních kvalitních souborů jednoduše lepší...
Zveřejněno 25. srpna, 20231 r. Před 17 hodinami, Hrobař napsal: Byl bych osobně trochu opatrný se slovním spojením kvalitnější poslech ve spojení s CD. Kvalitnější poslech já osobně beru jako buď čistý analog (gramofon) nebo opravdu kvalitní digitální soubory, které mají minimálně 96kHz a 24 bit. CD jsou schopny přehrávat většinou ve kvalitě kolem 44kHz-50kHz, což je úrověň některých méně kvalitních FLAC souborů. Jinak samozřejmě nikomu nezazlívám poslech na CD, ale pro mě osobně je poslech z digitálních kvalitních souborů jednoduše lepší... No jasně, ale záleží na zdroji, z čeho jsou ty soubory ripnuté. Když to bude z vinylu, tak paráda, ale některé CD mastery jsou strašný a pak z nich sice můžeš vyrobit 96 kHz a 24bit, ale lepší zvuk tam už nenajdeš. Ono to nakonec není jen o analogu vs digi. Miluju LED Zeppelin, ale jejich mastery mi co do kvality zvuku přijdou plochý, nezajímavý, ale kvůli tomu je nezavrhnu.
Zveřejněno 22. dubna22. Mám slušnou sbírku CD nosičů a aktuálně přemýšlím jak je v co nejlepší kvalitě dostat do digitálních formátů.. ostatně jsem na toto založil vlákno už jinde :). Ale každopádně CD je za mě určitý kus nostalgie a má stále své opodstatnění.
Vytvoření účtu nebo přihlášení ke komentování