Jdi na obsah

Featured Replies

Zveřejněno

Tak jsem si vyměnil staré otrhané náušníky u sluchátek Sennheiser TR 175, jasně, není to žádní Hi-Fi špička, ale u počítače mi stačí. Jak byly ty náušníky otrhané, tak se z uzavřených sluchátek postupně stala otevřená, ani mi to nedošlo. Vyměnil jsem je hlavně z estetických důvodů, vypadalo to už ohavně. A po výměně mě překvapil zvuk, už jsem úplně zapomněl, jak sluchátka původně zněly. Zaprvé o sto procent lepší kvalita, zadruhé neobtěžuju ženu, která spí nahoře v patře, zvuk se zavře a nenese se do okolí. Vůbec mě nenapadlo, jak ta změna bude silná. Doporučuju!

Zveřejněno

Ono hodně záleží, jakou změnu zrovna provádíš. Výměny náušníků jsou poměrně běžné a často je lidi mění i na nových sluchátkách kvůli materiálu a tloušťce. Oba parametry mají totiž velký vliv na finální reprodukci zvuku a dokážou ji dost změnit. Například kožené náušníky jsou většinou basovější a více uzavřené, zatímco velurové dělají se zvukem pravý opak. Samozřejmě, když se staré náušníky zničí, výměna za nové přináší povětšinou benefity 😄 .

Zveřejněno
  • Autor

To je přesně ono. Teď jsou basy zpátky, což mi vyhovuje. Připadám si trochu jako pitomec, že mě to nenapadlo dřív. 😁

• 2 týdny později...
Zveřejněno
  • Autor
V 28. 8. 2023 v 9:10 , Bob napsal:

Zkus schválně sehnat náušníky z jinýho materiálu a přehodit je místo kožených, úplně se změní charakteristika zvuku a třeba ti bude víc vyhovovat 🙂

No mně ten zvuk naprosto vyhovuje právě teď a kromě toho pochybuju, že se jiné náušníky vyrábějí. Nikde jsem jiný materiál nenašel. Jsou to uzavřená sluchátka.

• 2 týdny později...
Zveřejněno

Mohu potvrdit, náušníky mají fakt dost zásadní vliv na výsledek zvuku a je potřeba zkoušet a hledat ty nejvhodnější. Přece jenom máme každý trochu jiný sluch a preference, takže se nikdy nedá doporučit přesný typ.

Zveřejněno

Rozmohl se nám tu takový nešvar...... pí.. , ne vlastně náušníky 😄. Ale souhlas, vliv to určitě má, jen zkoušet, hledat, utrácet mergle a pak si to hlavně ospravedlnit doma... 🤣

Vytvoření účtu nebo přihlášení ke komentování