KLF Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 Čau hifisté... Vidím oddíl kabelů u sluchátek a reproduktorů, ale tam moje otázka nepatří. Řeším následující problém. Provizorně jsem umístil gramofon blízko k zesilovači, protože dodaný propojovací kabel má 1 m. Ale rád bych gramec dal jinam a vyměnil kabel za 3metrový. Je mi jasný, že z toho může vylézt slabší signál, protože nepoužívám žádný předzesilovač. Po čem bych se měl ještě koukat? Žádný delší kabel nemám abych to vyzkoušel a nechci utrácet za nic dražšího, když nevím jak to dopadne. Budu muset dokoupit nějaký předzesilovač? Použít drahé kabely? Nemám s tim žádnou zkušenost, ale když vidím ty ceny... Navíc se mi nepovedlo tak dlouhý kabel se zeměním ani najít. A co když použiju kabel bez zemění? I tak jsem viděl RCA kabel 3m za 3k. Nebo bude ztráta a zkreslení tak malé že to nepoznám? A nebo je to všechno pitomost a mám gramofon nechat tam kde je? Nebo přestavět nábytek a nechat všechno pohromadě? Dík za rady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaguar Posted September 11, 2023 Share Posted September 11, 2023 existuje víc druhů propojovacích kabelů....jakými kabely jsi to propojil? Pošli aspoň fotku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLF Posted September 11, 2023 Author Share Posted September 11, 2023 Před 7 hodinami, Jaguar napsal: existuje víc druhů propojovacích kabelů....jakými kabely jsi to propojil? Pošli aspoň fotku... 🙂 Jasně, nenapsal jsem, že je to úplně normální RCA kabel se zeměním. Myslel jsem, že je to docela jasný. Není na něm nic k focení... Ale pokud je to potřeba, tak vypadá nějak takhle (foto z webu, odpojovat ho kvůli tomu nebudu): Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasek13 Posted September 12, 2023 Share Posted September 12, 2023 Ahoj, upgrade kabelu za lepší ti vždy přinese nějaké zlepšení zvuku, otázka je, zda to tvoje ucho rozpozná. V takové dostupné variantě se poměrně hodně používají kabely Audio Quest - poměr cena/výkon. Přikládám odkaz. Já od nich mám také RCA propojovací a rozhodně to zní lépe než tyhle standardní factory cinche. https://www.gramofony-desky.cz/produkty/kabely/audioquest-evergreen-rr-3-m---audio-kabel-2-x-rca---2-x-rca/1803.html?gclid=Cj0KCQjwmICoBhDxARIsABXkXlIY2q7vqBF7NN9FCnZA3hhhoRrhbCIrfb90HWxqSOyJiprDfnlzvXoaAsFkEALw_wcB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glum Posted September 12, 2023 Share Posted September 12, 2023 Pokud za to nechceš utratit baťoh peněz, pak je ještě řešením např. Inakustik Premium, kabely v rozumné cenovce s přijatelnou kvalitou ;). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLF Posted September 12, 2023 Author Share Posted September 12, 2023 Před 2 hodinami, Tomasek13 napsal: Ahoj, upgrade kabelu za lepší ti vždy přinese nějaké zlepšení zvuku, otázka je, zda to tvoje ucho rozpozná. V takové dostupné variantě se poměrně hodně používají kabely Audio Quest - poměr cena/výkon. Přikládám odkaz. Já od nich mám také RCA propojovací a rozhodně to zní lépe než tyhle standardní factory cinche. https://www.gramofony-desky.cz/produkty/kabely/audioquest-evergreen-rr-3-m---audio-kabel-2-x-rca---2-x-rca/1803.html?gclid=Cj0KCQjwmICoBhDxARIsABXkXlIY2q7vqBF7NN9FCnZA3hhhoRrhbCIrfb90HWxqSOyJiprDfnlzvXoaAsFkEALw_wcB Chlapi, díky za radu. Nábytek se mi stěhovat nechce, takže ten kabel za 3k asi bude řešení. Navíc kdybych koupil nějaký za litr, tak mi to bude hlodat v hlavě a nakonec skončí v šuplíku a bude upgrade, akorát to bude ještě ve výsledku dražší. 😄 Člověk holt nemá kupovat to nejlevnější. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts