Jdi na obsah

Featured Replies

Zveřejněno

Přemýšlím. Rád bych upgradoval svůj poslech. Mám AV Receiver Denon AVR-X2700H a repro 5.0 Jamo S608 (asi 10 let staré) hlavně pro domácí kino. Sluchátka používám Sennheiser Momentum 3, vyhovuje mi, že se s nimi mohu pohybovat po místnosti a poslouchat tak i pozdě v noci, když všichni spí.

No ale rád bych se posunul někam výš. A teď nevím, jestli raději investovat do lepších repro, nebo do pořádných sluchátek, i kdyby nebyla wireless. Poslouchám hlavně rock, elektroniku a pop, většinou flac, ale mám i sbírku CD a vinylů. Měl jsem dojem, že moje výbava nehraje špatně, ale bohužel jsem měl nedávno možnost si poslechnout sluchátka kolem 20-30k i repro za 100. Ale nemůžu koupit všechno najednou. Jedna možnost by byla doplnit sestavu subwooferem, mám rád pořádné basy. Jiná možnost je prodat repro a pořídit něco lepšího, ale rád bych je využil jak pro domácí kino tak i pro stereo. 

Nebo se na to vykašlat a jít do lepších sluchátek, mám takový pocit, že kdybych chtěl dosáhnout s repro podobně kvalitního zvuku jako se sluchátky, tak utratím za repro víc. Navíc se v reproduktorech tak moc nevyznám, nevím, po čem koukat. A taky jaké jsou vhodné pro Denon. Ty Jamo byly původně k Onkyu. Nebo se pletu a byla by tady nějaká pěkná varianta tak do 50k? To je můj strop, se sluchátky se do něj bez problémů vejdu.

Dík za rady a zkušenosti

Zveřejněno

Pokud si přeješ dosáhnout co nejkvalitnějšího zvuku, sluchátková sestava bude vždy levnější. Reproduktory mají z mého pohledu největší výhodu v komfortu. Někdo též preferuje sluchátkový poslech nebo naopak reproduktorový. Ve tvé situaci je to už o prioritách. Okolo 50 tisíc lze zakoupit už slušně hrající reproduktorová soustava, ale pokud stejné množství peněz dáš do sluchátek, bude zvukový projev celkově kvalitnější. 

Vytvoření účtu nebo přihlášení ke komentování