Zveřejněno 6. srpna6. Čer Ahoj všem,řeším už nějakou dobu, zda přejít z AV zesilovače Pioneer VSX-918V (2008) na nějaký novější.Jeho výkonové údaje jsou:120 W na kanál při 8 Ω (1 kHz, THD 0,05 %)95 W na kanál při 8 Ω (stereo, 20 Hz–20 kHz, THD 0,2 %)Dynamický výkon: až 130 W na kanálImpedance reproduktorů: 6 Ω až 16 ΩCelkové harmonické zkreslení (THD): 0,2 %Frekvenční odezva: 5 Hz – 100 kHzS/N poměr: 96 dB (line)Připojená reprosoustava je JAMO S608HCS3DA 5.02x Přední sloupové repro S608 - 3‑pásmové, Bass‑reflex, basový: 254 mm, středové: 3 × 124 mm, výškový: 25 mmTrvalý výkon RMS: 150 W, Špičkový výkon: 240 W, Citlivost: 90 dB (2,8 V/1 m), Impedance: 6 Ω, Frekvenční rozsah: 37 Hz – 20 000 HzStředový reproduktor S 60 SUR - 2‑pásmový, basový: 102 mm, výškový: 25 mmTrvalý výkon RMS: 80 W, špičkový: 130 W Impedance: 6 Ω, citlivost: 87 dB, Frekvenční rozsah: 80–20 000 Hz2x Surround repro S 60 CEN, 2‑pásmové, basový 2x 102 mm, výškový 25 mmTrvalý výkon RMS: 80 W, špičkový: 130 W, Impedance: 6 Ω, citlivost: 87 dB, Frekvenční rozsah: 75–20 000 HzSubwoofer nepoužívám, neb dunivé basy nemusím, mám je rád přesné a pevné. Uvažoval jsem nějaký čas pouze o uzavřeném subu bez bassreflexu, ale ty basová repra v předních S608 jsou dostatečná... navíc sousedi 😖Chtěl bych docílit lepší kvalitu zvuku a méně brumu/šumu, který je stále trochu slyšet i na nižší hlasitost, i když má být zrovna úplně ticho.Zvažuji Denon X3800H/X4800H nebo Marantz Cinema 50 s ohledem i do budoucna.Vzhledem ke stávajícímu zesilovači přes něj nejedu video, neboť má starší verzi HDMI.To mě vede k otázce, zda opravdu nový zesilovač potřebuji, když přehrávač, Vodafone TV a PS5 vedu do TV po HDMI i se zvukem a zároveň z TV/přehrávače po optice/digi. koaxu jen zvuk do AV.U nového zesilovače je samozřejmě lákavá možnost vše zapojit do něj a do TV potom pouze jeden výstup.Děkuji všem za náměty k přemýšlení 🙂
Zveřejněno 7. srpna7. Črc Ahoj,přesně tuhle situaci jsem taky řešil – přechod ze staršího AVR (Yamaha zhruba stejné doby) na novější model, a upřímně: rozdíl ve zvuku i komfortu je fakt znát.Ten Pioneer sice papírově nevypadá zle, ale DACy, vnitřní šum atd. – to všechno je prostě dneska už jinde. Co se týče repro, ty Jamo znám – nejsou úplně analytické, ale mají příjemný, lehce „kinový“ charakter a silnější AVR by je dokázal líp zkrotit, hlavně v basech. Chápu, že sub nechceš – taky jsem to měl tak a radši ladil lepší stereo základ.Z těch nových – Denon X3800H nebo X4800H jsou super volby. Cinema 50 je hodně podobný, jen trochu „měkčí“ v charakteru. Všechny mají fajn zvuk, moderní HDMI, kvalitní kalibrace (Audyssey/Dirac) a ticho na pozadí. A hlavně: už žádné optiky z TV – všechno pěkně do AVR, z AVR jeden HDMI do TV a máš klid.Za mě jo – smysl to dává, zvukově i prakticky. Když už máš solidní bedny, byla by škoda je nekrmit něčím, co z nich dostane víc.
Zveřejněno 9. srpna9. Zář Autor Ahoj Speede,děkuji za reakci a za potvrzení, že už čas nazrál 🙂Marantz jsem z porovnání vyjmul a nahradil ho Yamahou RX-A6A. Má XLR vstupy, což bych mohl využít pro stereo cestu z UB9000, kdy by do hry vstoupily jeho kvalitní DACy. I když na tu krátkou vzdálenost by stačilo RCA. To je ovšem obsazené sluchátkovým zesíkem. Mohl bych použít kvalitní Y a připojit tak obojí. Každopádně, co jsem pročítal, měla by mít oproti Denonu lepší zvuk, víc muzikální, ne tolik kinový.U Yamahy, i kyž podporuje moderní zvukové techologie, mi přijde zastaralejší kalibrace, nemá Quick select, tudíž po kalibraci se přepíše jediné původní nastavení. Doladění přes AV EQ, žádná aplikace. Je to v podstatě stejné jako u současného Pioneera. Zase ale budu jak 🐟 ve vodě a už po kalibraci bude výsledek velmi dobrý s jednodušším doladěním.Denon 4800 je oproti 3800 vyráběný v Japonsku, což by mělo značit jiný a lepší vnitřek. Navíc má procesor a koncáky jako 6700 a jitter korekci. Za Dirac je to teda pálka, ale bez nutnosti ladit sub by to bylo levnější. Na xt32 ladění jsem četl různé názory a bude to dost o bednách a místnosti. Aplikace na doladění křivek se musí koupit.Ten výběr je složitý, ale zároveň zajímavý, člověk je natěšený a má deprese 🙃
Vytvoření účtu nebo přihlášení ke komentování