Zveřejněno Středa v 07:374 d. Ahoj všem,mám dotaz, zda je vhodné uvažovat o upgrade BD filmotéky na UHD?Aktuální sestava - Přehrávač Panasonic DMP-BDT700EB , TV Panasonic TX-55GZ950E, Zesilovač Pioneer VSX-918V + bedny Jamo 5.0, tedy bez subwooferu, ale pro mě (a sousedy :) je to ideální.Bylo by nutné pořídit UHD přehrávač. Zvažované přehrávače - Panasonic DP-UB820EG-K (jen na filmy) nebo DP-UB9000 (lákavé audio výstupy)Aktuální přehrávač umí 4K Direct Chroma Up-scaling (max. 60p), výstup ale nativní UHD nemá, kupoval jsem ho kdysi kvůli analogovému výstupu 192kHz/32bit pro napojení na sluchátkový zesilovač.Má to tedy smysl pouštět se UHD cestou? Bude vizuál o tolik lepší, než-li Up-scaling?Aktuálně mám pouze 1 film s UHD diskem.Díky za všechny názory a úvahy.
Zveřejněno Čtvrtek v 08:213 d. Ahoj! hele asi záleží. Co se týče samotného rozlišení, tak si myslím, že tam tak propastný rozdíl na pohled nebude. Mělo by to asi smysl kvůli HDR, které některé UHD tituly nabízí, tam už ten rozdíl bude více znatelný. Taky by to dávalo smysl, kdybys časem chtěl přecházet na větší televizi nebo si stavět ještě lepší surround audio. Takhle bych to osobně asi shrnul. Já osobně bych do upgradu asi nešel, ten upscaling dokáže docela divy podle toho co jsem slyšel. Kdybys ale chtěl fakt top video, rozdíl by měl být hlavně v těch barvách.
Vytvoření účtu nebo přihlášení ke komentování