Zveřejněno 16. června16. Když si chcete koupit novou audio hračku, jdete spíše po ověřených značkách, které jsou na trhu dlouho, nebo radši zkoušíte nové značky, které mají podle vás nebo různých recenzentů potenciál? Osobně mi totiž přijde, že u větších značek člověk platí primárně za logo a na samotné kvalitě produktu se to úplně neprojeví.
Zveřejněno 16. června16. No, já jsem sice začátečník, takže nemám moc zkušeností s různýma značkama. Ale myslím si, že bych radši sáhl po ověřených značkách, protože většinou mají lepší hodnocení a zkušenosti od ostatních uživatelů. Ale zároveň se nebudu vyhýbat ani novým značkám, protože třeba některé z nich mohou být překvapivě dobrý a za rozumnější ceny. No prostě, zkoušel bych různý značky a koukal, co mi sedne nejlíp. Asi tak! :-)
Zveřejněno 19. června19. Asi deset let jsem se věnoval chi-fi značkám IEM a najdou se tam zajímavé noname kousky. Nakonec jsem skončil u renomované americké značky Campfire Audio. Mám to svým způsobem podobně i u velkých sluchátek, resp. u celého řetězce. Kombinace menších či větších a hodně velkých značek.Otázka, co kdo považuje za značku? Třeba čínský Hifiman, který vyrábí nejdražší sluchátka na světě? Rumunské Meze? Ukrajinské Verum? Všechno dnes ve sluchátkovém světě obrovské pojmy a pidiznačky pro širokou veřejnost, které ovšem válcují obrovské světové výrobce.
Zveřejněno 19. června19. Autor Tak nejvíce se to projevuje u IEMek, jak jsi psal. Například mně se poměrně často stane, že začnu pokukovat po nějakých čínských nonamech (např. Simgot, TRN). Značky, co jsi vyjmenoval už beru jako relativně známé (alespoň v audiofilském světě). Nedávno jsem slyšel například Senny IE600 a úplně mé představy nenaplnily.
Zveřejněno 21. června21. Asi se mnou nebudou všichni souhlasit, ale pro mě je Senn typickým představitelem firmy, které totálně ujel vlaj jak na poli náhlavních sluchátek, tak v případě IEM.Já jsem měl před Campfire Solaris chi-fi Audiosense T800, což byl v době nákupu úplný noname, kolem kterého začal být trošku hype na head-fi a nebylo jim moc co vytknout. Za ty prachy vlastně vůbec nic.
Zveřejněno 23. června23. Částečně asi souhlasím. Největší problém je, že poměrně zřídka vydávají nová sluchátka. Něco se povede, něco ne, třeba na IE 900 jsem slyšel v podstatě jenom chválu. Neměl jsem ještě příležitost si je poslechnout, ale rád bych je někde slyšel. Kdyby častěji vydávali nové modely a začali třeba experimentovat i s jiným typem měničů, myslím, že by mohli být zase na vrcholu.
Zveřejněno 23. června23. Značka už pro mně nějakou dobu nic moc neznamená. Důležitý je pouze zvuk a ergonomie. Když mi můj oblíbenej zvuk dodá neznámý výrobce, nemám s tím problém. U věcí se softwarem akorát řeším, jestli výrobce vydává aktualizace a pod.
Vytvoření účtu nebo přihlášení ke komentování