Zveřejněno 8. dubna8. Srp Ahoj všem, měl jsem možnost poslechnout si sluchátka Abyss Diana DZ na výstavě v Praze. Byla zde zapojena do tranzistorového zesilovače. Musím přiznat, že mě osobně tolik neoslovila, přestože jsem se na ně dost těšil. Největším důvodem je pro mě až příliš „rovný“ charakter zvuku – přestože mám rád i věrný a analytický poslech, tady mi chyběl určitý „zábavný“ faktor, který by mě vtáhl více do hudby. Co se týče ostatních parametrů, Diana DZ si samozřejmě chválu zaslouží. Mají skvělou zvukovou scénu (soundstage), která působí velmi vzdušně, a vynikají v detailech i dynamice. Kvalita zpracování je také na velmi vysoké úrovni a vyzařuje z nich jistá exkluzivita. Možná bych doporučil změnil názor, kdybych si je mohl poslechnout na kvalitním lampovém zesilovači, protože s jistou mírou tepla a jemné harmonické „špinavosti“ by se mohla projevit trošku jiná tvář těchto sluchátek. Bohužel jsem tu možnost zatím neměl, a tak se můj názor opírá pouze o zkušenost s tranzistorovou sestavou na výstavě. Za mě tedy: skvělá technická úroveň, výborná detailnost a dynamičnost, ale při poslechu na tranzistoru mi chyběl větší hudební „drive“, který bych od prémiové třídy sluchátek očekával. Je tu někdo další, kdo už sluchátka slyšel, ideálně i ve spojení s lampou? Docela by mě zajímaly váš názor 🙂 .
Vytvoření účtu nebo přihlášení ke komentování