Jdi na obsah

Dynamicka magnetoplanarni nebo elektrostaticka?

Featured Replies

Zveřejněno

ahoj

jsem tak trochu audiofil novacek zatim jsem slysel jenom dynamicka sluchatka a slysel jsem ze planarni sluchatka jsou lepsi. vcera mi kamarad jeste rekl ze jsou elektrostaticka sluchatka. ktery jsou nejlepsi?

Zveřejněno
před 12 minutami, Johny05 napsal:

spacer.png

Přesně, radši nám tady pověz svoji odpověď na Arielovu otázku místo pasivně agresivních GIFů 🙂 .

Zveřejněno

Buď vítán v audiofilském světě @Ariel!

Hele odpověď na tvojí otázku v podstatě neexistuje. Všechny tři typy měničů mají svý plusy i mínusy. Roste teď hodně použití planárů, protože jsou jednoduchý na vývoj a maj poměrně dobrý zvukový vlastnosti. Obecně ale každej typ měniče má svojí specifickou zvukovou charakteristiku a musíš si prostě zkusit různý sluchátka a tím zjistit, co ti vyhovuje. Nejde říct, že by jeden typ měniče byl ve všem lepší než ty druhý dva.

Zveřejněno

Tak to už je docela složitá otázka. Dynamická sluchátka mají tu výhodu, že jsou často cenově dostupnější a mohou mít solidní basy, což pro mě je fajn. Ale elektrostatická sluchátka mají pověst, že mají detailnější zvukovou reprodukci a vyšší jemnost, což může být super pro poslech hudby na vyšší úrovni.

Osobně asi začnu s dynamickými sluchátky, protože jsou méně drahá a víc přístupná. Ale když budu mít víc zkušeností a peněz, tak si určitě rád vyzkouším i elektrostatická, abych viděl, jaký je ten rozdíl. Takže takhle asi bych to viděl.

• 4 týdny později...
Zveřejněno
V 1. 8. 2023 v 1:36 , Tarantule napsal:

Tak to už je docela složitá otázka. Dynamická sluchátka mají tu výhodu, že jsou často cenově dostupnější a mohou mít solidní basy, což pro mě je fajn. Ale elektrostatická sluchátka mají pověst, že mají detailnější zvukovou reprodukci a vyšší jemnost, což může být super pro poslech hudby na vyšší úrovni.

Osobně asi začnu s dynamickými sluchátky, protože jsou méně drahá a víc přístupná. Ale když budu mít víc zkušeností a peněz, tak si určitě rád vyzkouším i elektrostatická, abych viděl, jaký je ten rozdíl. Takže takhle asi bych to viděl.

Co říkáš na magnetoplanární, slyšel jsi už nějaké? Já osobně poslouchám na sluchátkách Hifiman Ananda a řekl bych, že planární sluchátka jsou téměř ve všem lepší (na domácí poslech), než dynamická. Magnetoplanární měnič je rychlejší než dynamický, díky čemuž mají sluchátka často přesnější a detailnější projev. 

Zveřejněno
V 24. 8. 2023 v 16:56 , Hrobař napsal:

Co říkáš na magnetoplanární, slyšel jsi už nějaké? Já osobně poslouchám na sluchátkách Hifiman Ananda a řekl bych, že planární sluchátka jsou téměř ve všem lepší (na domácí poslech), než dynamická. Magnetoplanární měnič je rychlejší než dynamický, díky čemuž mají sluchátka často přesnější a detailnější projev. 

Asi neslyšel a jak na to koukám, tak pro mě už vysoká cena. Nemám tolik naposloucháno a pro mě je strop zatím tak 4-5 tisíc.

Vytvoření účtu nebo přihlášení ke komentování