AudioVoyager Posted September 18, 2023 Share Posted September 18, 2023 Tak jsem se rozhodl uspořádat svoji sbírku FLAC a MP3 pomocí softwaru Roon, sice stojí pár kaček, ale nějak se mi zalíbily možnosti. Jenomže když jsem na NAS spustil Roon Core, tak po deseti dnech pořád jede a skenuje Library a nejde se na něj přes síť vůbec přihlásit. Zkoušel jsem restarty apod., ale nic nepomohlo. Nějaká rada? Zkušenost? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazatel Posted September 18, 2023 Share Posted September 18, 2023 Kolik toho v Library máš? Na jakém systému a hardwaru ti jede Roon Core? Chtělo by to víc detailů... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AudioVoyager Posted September 19, 2023 Author Share Posted September 19, 2023 Roon Core mi jede na Synology DS1815+ a ve sdílené složce s hudbou mám cca 3 TB. Podle doporučení jsem připojil externí SSD disk 512 GB pro Roon, protože už nebyl volný šuplík. Na začátku skenoval a ukazoval, kolik toho prošel, ale pak už jsem se nemohl přihlásit. Roon sice vidí Core, ale nepřipojí se. A Synology bliká jako o život... Zkusil jsem restarty všeho, ale nic nepomohlo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob Posted September 19, 2023 Share Posted September 19, 2023 Roon sice nepoužívám, ale podle mě v tom bude dělat bordel ten externí disk, ne vždycky si s nim ty programy rozumí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazatel Posted September 20, 2023 Share Posted September 20, 2023 No jelikož DS1815+ má v základu jen 2 GB paměti, tak bych spíš viděl problém tam, pro Roon je to sice minimum, ale raději bych přidal, doporučené jsou alespoň 4 GB. 8GB RAM je za 1000 Kč, externí SSD by problém být neměl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AudioVoyager Posted September 26, 2023 Author Share Posted September 26, 2023 Moc díky za radu! Tak jsem tam dal 8 GB a hned se všechno rozjelo, library je proskenovaná a všechno krásně funguje. Akorát se drbu na hlavě, že mě to hned nedošlo. 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazatel Posted September 27, 2023 Share Posted September 27, 2023 No tak super, jsem si říkal, že asi na tom NAS jedou i další služby, tak 2 GB bylo strašně málo. Rád jsem poradil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gentleman Posted September 27, 2023 Share Posted September 27, 2023 Hm, taky o tom docela uvažuju, protože zatím mě všechny ostatní softy a katalogizační systémy docela zklamaly. Kdysi dávno jsem zkoušel MediaMonkey, teď mám plex, ale používám jen na filmy, ohledně hudby mě docela zklamal. Roon mě odrazuje cenou, stojí to za ty peníze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts