Bob Posted September 15, 2023 Share Posted September 15, 2023 Obecné vlákno o sluchátkových kabelech. Samotného mě zajímají vaše zkušenosti s různými sluchátkovými kabely. Ať už se jedná o zvukové rozdíly mezi symetrikou/single ended nebo mezi materiály jednotlivých kabelů, pište sem vše 😄 . (ano, pro název vlákna jsem se inspiroval vláknem o alkoholu, creds: @Fernet) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob Posted September 15, 2023 Author Share Posted September 15, 2023 A abych z vás jenom netahal informace, rovnou přispěju vlastní zkušeností. Testoval jsem rozdíly mezi symetrickým/single-ended kabelem u In Ear Monitorů. V tu dobu jsem měl sluchátka FiiO FA9 a dlouhodobě jsem poslouchal přes single-ended kabel. Nutno dodat, jako přehrávač jsem používal FiiO M15 (ano, mám rád FiiO 😄 ), který samozřejmě má na obou výstupech různý výkon. Při výměně kabelu jsem si hned u první testovací skladby všiml, že zvukový projev sluchátek se zlepšil. Zvuk byl plnější, širší, příjemnější na poslech. Zároveň se ale nesnížilo množství detailů, vše bylo takové klidnější, méně agresivní, jakoby sluchátka najednou někdo přestal škrtit. Zkoušel jsem i různé nastavení Gainu, digitálních filtrů a dalších možností na přehrávači, ale se single-ended kabelem jsem nikdy nedosáhl takového zvuku jako se symetrikou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts