Jump to content

Recommended Posts

Posted

Už delší dobu jsem sháněl kytarový modeler, který by byl malý, ale přitom nabitý funkcemi a kvalitními zvuky. Nakonec jsem sáhl po Valeton GP-200lt a musím říct, že jsem příjemně překvapený.

Nejvíc mě zaujala jeho kompaktní velikost – snadno se vejde do pedalboardu a ani na stísněnějším pódiu nepřekáží. Když jsem ho vzal na živák, ukázalo se, že jeho pevné kovové šasi skutečně vydrží i drsnější zacházení. Displej je parádně čitelný i za horších světel, takže jsem se při vystoupení nezdržoval hledáním správného presetu.

Zvukově má GP-200lt spoustu možností. Najdete tu solidní výběr amp simulací od vintage rocku až po hi-gain, včetně všemožných efektů, které vám umožní vyhrát si se zvukem podle nálady nebo konkrétní skladby. Reaguje navíc hezky na dynamiku hry a působí celkem přirozeně, což pro mě bylo hodně důležité.

Ve výsledku jsem rád, že jsem ho vyzkoušel. Pokud hledáte praktický, odolný a relativně levný modeler s překvapivě dobrým zvukem, GP-200lt stojí za úvahu. A jestli ho vezmete rovnou na koncert, jako já, rozhodně to zvládne – a ještě ušetří místo na pedalboardu.

IMG_4415.jpeg

maxresdefault.jpg